Tips en suggesties voor de BBQ

  • marineer en kruid je vlees best een dag op voorhand
  • vis wikkel je in aluminium folie
  • spek bak je op een grillplaat. Zo vermijd je vetspatten in het vuur
  • zorg dat de bereidingen klaar zijn vooraleer je het toestel aansteekt. Zo vermijd je heen en weer geloop en zo laat je de bbq niet alleen achter.
  • De bbq moet op een vlakke en veilige plaats staan
  • Gebruik geen vloeibare aanmaakstoffen
  • Maak gebruik van 2 grijptangen. Je neemt één voor het verse, rauwe vlees en de andere voor het gegrilde vlees. De handvaten van de grijptangen en steekmessen moeten lang genoeg zijn.
  • Voorzie ovenwanten.

Het schoonmaken van de BBQ
van belang voor de volgende keer!

  • of je neemt een prop aluminiumfolie en veegt de resten weg
  • of je draait het rooster in een natte krant. De volgende dag veeg je het schoon.
  • Of leg het rooster in het gras tot de volgende morgen en veeg het proper