HOEVESLAGERIJ LE SECRET
Paul Verpoorten

Het Belgische witblauwrund dat gebruikt wordt voor het vleespakket is in onze Hoeve Le Secret geboren.
Het groeit op in onze weiden en stallen. De vrouwelijke dieren kalven meerdere keren. Een groot deel van de stieren worden als dekstier voor de fokkerij verkocht.
Al onze dieren zijn ingeschreven in het stamboek en behoren dus tot dé top van het Belgisch blauw.


Voeding
Van het voorjaar tot het najaar, naargelang de weersomstandigheden, grazen onze koeien in kudde in de weiden in de vallei van de Zwarte Beek. Gedurende de winter verblijven ze op ons bedrijf dat bestaat uit meerdere openfrontstallen met ruime dagelijks ingestrooide boxen met veel daglicht en lucht.
Hier worden ze gevoederd met gras en hooi, maïs, bieten en granen (uit eigen teelt)

MEER DAN 20 JAAR ERVARING IN HET VERSNIJDEN VAN VLEES

  • download hier je bestelformulier
  • Kom even langs op ons afhaalpunt
  • Bel ons even: 011 21 11 01                                               

ONZE VLEESPAKKETTEN:
  • puur, natuurlijk kalfs- en rundvlees van eigen hoeve zonder additieven (gevoederd met melk en natuurlijke voeding in onze eigen omgeving)
  • altijd vers (wekelijks naar slachthuis met eigen transport) en versneden en verpakt in eigen atelier
  • eerlijke prijs van producent naar consument (geen tussenpersonen)
  • in kleine en grote verpakkingen of op maat verkrijgbaar
  • vacuüm verpakt:
    • 1 week houdbaar in koelkast bij 2° C
    • maanden houdbaar in diepvries (in deze verpakking)
  • korte keten, minimale ecologische voetafdruk

MEER OVER WITBLAUWRUNDEREN...

Ecologische koe
Deze grote en gespierde dikbillen bestaan in 3 kleur-variëteiten: volledig wit, witblauw tot blauw en wit-zwart. Ze worden vooral gehouden voor het vlees en zijn dé trots van de Belgische vleesindustrie. Het ras is vroegrijp, wat er voor zorgt dat de productiecyclus aanzienlijk korter is. Belgische witblauwrunderen hebben ook een hogere voederefficiëntie en een tragere stofwisseling en stoten daardoor minder stikstof uit dan andere rassen.

Bron van vitamines en eiwitten

Rundvlees is rijk aan vitamine B (B3, B6 en vooral B12) en in het bijzonder ook aan ijzer en zink. Deze mineralen worden uit vlees efficiënter opgenomen dan uit plantaardige voedingsmiddelen. Bovendien is het vlees niet alleen mager maar ook cholesterolarm.

En de smaak?
Dit rundvlees is het gezondste ter wereld doordat het weinig vet bevat en veel onverzadigde omega-3-vetzuren. Het lage vetpercentage zorgt ervoor dat het bijzonder smaakvol is. Door de fijne vezel is het vlees zeer sappig, mals en toch stevig. Het heeft een goede beet wat culinair zeer gewaardeerd wordt.